Bol

Bol je mjesto koje se nalazi na južnoj obali otoka Brača. Najstarije je obalno bračko naselje. Živi u osami južnih krajolika, podno Bolske krune i Vidove gore – najvišeg otočnog uzvišenja i ujedno najvišeg vrha svih jadranskih otoka (778m). Poznat je po svojoj dugoj turističkoj tradiciji i jednoj od najljepših prirodnih plaža na Jadranu – Zlatni rat. Zračna luka Brač nalazi se samo 10 kilometara od Bola. Uz mnogobrojne uslužne djelatnosti, ponudu Bola upotpunjuje nekoliko klubova, škole jedrenja na dasci, škole jedrenja i ronjenja, veliki teniski centar, različita sportska igrališta, fitness-centar te mnogi drugi sadržaji. Bol je omiljeno odredište za izletničke brodove i nautičare, a u luci ima posebno privezište za jahte. Bol kao privlačno turističko odredište njeguje prepoznatljiv kulturni identitet i posebnosti koje oduševljavaju posjetitelje.

Milna

Milna je smještena na zapadnom dijelu otoka Brača, 18 kilometara udaljena od Supetra. Milna je poznato turističko središte i omiljena nautička luka svih nautičara koji plove srednjedalmatinskim akvatorijem. Milna i danas slovi za najljepšu i najzaštićeniju bračku luku. Sa tri kvalitetno opremljene marine, Milna će zadovoljiti i najzahtjevnije nautičare. Osim povijesnih znamenitosti i prirodne ljepote Milna svoje goste osvaja i zdravom hranom mediteranske kuhinje. One željne istraživanja oduševiti će obližnje skrovite uvale, posebno uvala Lučice, luka Bobovišća, te obližnje selo Ložišće, a posebnost Milni daje svakako i mali otočić Mrduja smješten na ulazu u luku.

Nerežišća

Nerežišća su smještena u unutrašnjosti otoka Brača na raskrižju glavnih otočkih puteva, uz najveće bračko polje. Udaljena su 10 kilometara južno od grada Supetra. Ovo slikovito malo mjesto dugo je vremena predstavljalo upravni i gospodarski centar otoka te su upravo tu stolovali brački kneževi. Crva Gospe od Karmela dominira ovim malim mjestom. Šarmu i ambijentalostu ovog dalmatinskog mjesta pridonose težačke kamene kućice, uske uličice i pjacete tipične dalmatinske gradnje.

Postira

Postira su ribarsko i turističko naselje smješteno na sjevernoj strani otoka Brača, između Splitske i Pučišća. Nekada ribarsko i težačko mjesto danas je idelano mjesto za odmor brojnih turista iz cijelog svijeta. Mjesto je bogato i poznato po atraktivnim pješčanim i šljunčanim plažama i uvalama. Najpoznatije i najljepše su uvala Lovrečina (pješčana plaža), Mala Lozna (šljunčana plaža), Prvlja (pješčana plaža), Zastivanje (šljunčana plaža) i Rat (šljunčana plaža).

Pućišća

Pučišća su smještena između Postira i Povlja u dnu duboke uvale. Idealno su mjesto za odmor daleko od gradskih gužvi i uživanje u prelijepoj prirodi. Arheološki nalazi kao što je Jupiterov žrtvenik i rimska nadgrobna stela svjedoče o Pučišćima kao mjestu s burnom prošlosti. Pučišća su poznata po kamenoklesarskoj tradiciji, a kamen iz obližnjih kamenoloma korišten je za izgradnju mnogih znamenitih građevina poput Dioklecijanove palače u Splitu, predvorja zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku i mnogih crkvi i palača diljem Dalmacije. Postoji priča da je i Bijela kuća u Washingtonu također sagrađena od bračkog kamena, ali za to ne postoje vjerodostojni dokazi tako da ćemo tu priču uzeti kao urbanu legendu.

Selca

Selca su smještena na istočnom dijelu otoka Brača, u unutrašnjosti otoka. Ovo dalmatinsko mjesto oduševljava svoje posjetitelje ljepotom obrade kamena. Kultura obrade kamena vidljiva je u Selcima na svakom koraku, osobito u brojnim kamenim spomenicima podignutim u mjestu. U neposrednoj blizini Selca nalaze se turističke zone Punitnak i Ružmarin smještene oko prekrasnih plaža Radonja, Spilice i Žirje, u kojima brojni turisti pronalaze idealno mjesto za svoj odmor.

Supetar

Supetar je najveće naselje na otoku Braču, ujedno i jedini grad na otoku, te kao takav predstavlja bračko administrativno, kulturno i svakako turističko središte. Grad Supetar smješten je na sjevernoj strani otoka Brača, u uvali Sv. Petra po kojoj je i dobio ime. Trajektnom linijom povezan je sa gradom Splitom. Prekrasnim prirodnim okružjem, nebrojenim plažama i uvalama u okolici, kvalitetnim smještajem, bogatom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom, zabavnim programima te mogućnostima za sport i rekreaciju, Supetar je jedno od najposjećenijih središta na otoku Braču. Supetar je idealno polazište brojnih organiziranih izleta.

Sutivan

Sutivan je otočko naselje na sjeverozapadnom bračkom primorju. To je malo mjesto mediteranskog ugođaja s lijepim pošumljenim plažama i šetnicom koja se proteže od Lučice do uvala Likve, Prbuje, Stinive, Stipanske, Male Tihe i Vičje luke. U spomenutim uvalama nalaze se prekrasna kupališta gdje svaki posjetitelj može pronaći mir i prekrasno prirodno okruženje istinskog mediteranskog ugođaja. Sutivan je okružen prastarim maslinicima i lijepim vinogradima do kojih se dolazi uređenim poljskim putevima, koji su ujedno pješačke i biciklističke staze veoma pogodne za sport i razonodu. Atraktivno izletište u nepostednoj blizini Sutivama je Park prirode Sutivan.

Kontaktirajte nas

+385 (0)91 346 3375

Adresa: Selca, Brač

Email: transfers.brac@gmail.com